Arquitectura tècnica

Podem ajudar-te?

Plans de seguretat

El Pla de Seguretat i Salut (PSS) d'una obra de construcció és el document redactat pel constructor on s'analitzen, estudien i es complementen les previsions de l'estudi o estudi bàsic de seguretat adjunt al projecte i d'acord amb el seu propi sistema d'execució.

En aquest pla s'han d'incloure, si cal, les propostes de mesures alternatives de prevenció que el contractista proposi, amb la corresponent justificació tècnica, que no poden implicar disminució dels nivells de protecció previstos en l'estudi o estudi bàsic.

Certificats energètics

El Certificat Energètic és un procediment per certificar energèticament els edificis existents o parts d'un edifici existent (ex. pis o local).

Mitjançant la certificació energètica es pot saber el comportament energètic d'un immoble i com millorar-lo perquè consumeixi menys energia i, per tant, reduir l'import de les factures de llum, aigua i gas. Alhora dona una informació de valor afegit a l'immoble en disposar del certificat. 

Tramitació de cèdules d'habitabilitat

La cèdula d'habitabilitat és el document administratiu que acredita que un habitatge és apte per a ser destinat a residència de persones i té les condicions tècniques d'habitabilitat segons la normativa vigent.

La cèdula s'anomena de primera ocupació si es refereix a habitatges de nova construcció, concepte que inclou la gran rehabilitació.

Les dades que consten a la cèdula són:

  • Adreça de l'habitatge
  • Superfície útil de l’habitatge i de les habitacions
  • Estances i els espais que el componen l’habitatge en el moment de la seva emissió
  • Llindar màxim d'ocupació
  • Identificació de la persona tècnica que certifica l’habitabilitat.

A la cèdula no hi figura el nom de la persona propietària. Es tracta d'un document que acredita les condicions objectives d'habitabilitat de l’habitatge, amb independència dels seus titulars o ocupants.

Cubicatges de terres o càlcul de desmunts

Aquest càlcul correspon a la comparança entre dos terrenys amb el mateix origen en distintes fases de modificació de la superfície. Aquests plànols són la diferència entre un terreny origen o natural i el terreny modificat o teòric per una excavació o farciment. El procediment de càlcul volumètric es realitza mitjançant la diferència de models procedents dels plànols topogràfics en les distintes fases; donant com a resultat el desmunt (terra extreta), terraplè (terra aportada) i diferència entre ambdues.

Aquest càlcul de moviment de terres servirà per a determinar el volum extret o aportat de material en un terreny ja sigui tant en arquitectura (projectes d'habitatges i explanacions) com en enginyeria (projectes de traçats de carreteres, talussos, etc.)

Projectes de segregació o agrupació

La segregació o agrupació de finques es pot originar per molts motius; els més habituals són les herències o particions durant la venda d'una parcel·la.

Realitzem segregacions i agrupacions de finques rústiques i urbanes per empreses i particulars.

El procediment a seguir en la majoria dels casos és molt similar. A part de la documentació purament administrativa, que sol·licita l'administració, és necessari presentar un informe topogràfic que ha de contenir:

  • Una memòria descriptiva de la segregació o agrupació.
  • El plànol topogràfic de la parcel·la original amb els seus límits definits.
  • Els plànols topogràfics de les parcel·les resultants de la segregació o agrupació.
  • Una certificació cadastral on aparegui la superfície exacta i les mesures del terreny a dividir o agrupar.
CONTACTE